“Muhtarlar Anlatıyor Mahalli Konuşuyor” yazı dizimin ilk durağı Yenigün Mahallesi oldu. Yenigün Mahallesi sakinlerine mahalle ile ilgili eksikleri sorduk. Yenigün Mahallesi Muhtarı Bünyamin Çiftçi ile Yenigün Mahallesi ile ilgilide röportaj gerçekleştirdik.
3 Aralık Engelliler günü dolayısıyla engelleri aşarak başarılı çalışmalar yapan Yenigün Mahallesi Muhtarı Bünyamin Çiftçi’nin başarı hikâyesini sizlerle bir araya getirmek istedik. Gelin bakalım ilk olarak Muhtar Çiftçi Yenigün Mahallesini ve mahalle için yaptığı çalışmaları nasıl anlatıyor?
Ekibimizin biri Yenigün Mahallesinde yaşayan vatandaşlarla söyleşi yaparken, diğer ekibimiz Yenigün Mahalle Muhtarı Bünyamin Çiftçi ile röportaj gerçekleştirdi.
“Mahalle Muhtarınızı tanıyor musunuz?”, “Muhtarın çalışmalarından memnun musunuz, nasıl buluyorsunuz?” ve “Mahalleinizin eksikleri nelerdir” diye sorduk. Yenigün Mahallesi Muhtarı Bünyamin Çiftçi’nin mahallede bilinirliği yüzde yüz çıkarken, mahallenin memnuniyeti de yüzde yüze yakın çıktı. Mahalleli mahallesinde fazla bir eksik görmez iken en çok okul, park ve nefes alacak alan yokluğundan yakınıyor.
Kendinizi tanıtırmısınız?
Bünyamin ÇİFTÇİ : 1975 yılında şimdi muhtarlığını yaptığım mahallede doğdum. Yani Bağcılar Yenigün Mahallesinde. Hocabakkal Durağında dünyaya geldim. Aslen Trabzonluyuz. Evli ve üç çocuk babasıyım. Üç dönemdir Yenigün Mahallesi muhtarlığı yapmaktayım. Görevimi, vazifemi ve insanlara hizmet etmeyi seviyorum. Allah nasip ederse, vatandaşlarımız, milletimiz arzu ettiği sürece de burada hizmet etmeye devam etmek istiyorum.
Neden Muhtar oldunuz?
Muhtar Çiftçi: Öncelikle doğduğum büyüdüğüm yere hizmet etmek amacıyla o günün şartlarında, bir boşluğu doldurmak için. Ve seçime inanıyorum, demokrasiye inanıyorum bir iddia koyduk ortaya, mahallemizde, insanlara, vatandaşlarımıza, komşularımıza yardımcı olabilir miyiz diye. Dolayısıyla o zaman muhtar adayı oldum. Yani çok iddialı olmadığım bir seçimdi sonra çok az bir farkla kaybettim. 2004 senesinde. O zaman da 26-27 yaşındaydım. Sonra böyle çok az bir farkla ikinci olunca, bir dahaki sefer açık ara dokuz muhtar adayı arasından seçildim. 2009’dan beri üç dönemdir de vatandaşlarımızın teveccühü ile yüksek bir oy oranıyla, yüzde 55-60 oranıyla muhtar seçiliyorum, mahallemize hizmet ediyorum. Arkadaşlarımıza komşularımıza diyorum, biz bir aileyiz.
Bağcılar’ın dününü, geçmişini bir de Bağcılar’ın evladı olan sizden dinlemek istiyoruz.
Yenigün Mahalle Muhtarı Bünyamin Çiftçi: Bağcılar, İstanbul’un daha önce kırsal bir bölgesiydi. Bakırköy’e bağlı Yeşilbağ denilen bir beldeydi. İstanbul dediğimiz yer işte sur içi dediğimiz bölgeydi. Daha önce, büyüklerimiz, annemiz, babamız derdi ki; biz İstanbul ‘a alışverişe gidiyoruz. İstanbul dedikleri yer aslında sur içi denilen bölgeye Eminönü, Tahtakale oralardı. Alışverişe İstanbul’a gidiyoruz dediklerinde burada ki toplu taşıtlarla ortalama alışverişe giderlerdi. Şehrin dışında bir yerdi. Ama artık çok ciddi, önemli İstanbul’un büyük ilçelerinden biri oldu. Bir Metropol diyebiliriz.
“Bağcılar, İstanbul da hak ettiği noktaya ulaşamadı”
Muhtar Çiftçi: Bağcılar, İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri haline geldi. Çarpık bir yapılaşma eski yerleşim yerinin olmasından dolayı şimdide kentsel dönüşüme ihtiyacı olan bir yer. Genel olarak Anadolu’dan, Anadolu’nun bütün vilayetlerinden gelen insanların yerleştiği, “öncelikle kendime küçük bir arsa alayım, üzerine küçük bir gecekondu yapayım” düşüncesiyle yerleşilen ve öyle büyüyen bir yer. 1992 yılında ilçe oldu,30 senelik bir mazisi var.30 senelik maziye dönüp baktığımızda, Bağcılar’da çok daha güzel işler yapılabilirdi, çok daha güzel yönetilebilirdi. Bağcılarımızın tanınan bilinen maalesef ki şanı, şöhreti özellikle medyanın da ve bugün bizim yöneticilerimizin de buna hizmet etmesiyle beraber ya da gerekli tedbirleri almamasıyla beraber ya da kendilerinin yettiklerini düşünmesiyle beraber çok İstanbul da hak ettiği noktaya ulaşamadı.
“Bağcılar’da hizmet etmeyi düşünen, düşündüklerini söyleyen arkadaşlarım aslında Bağcılarlı olmamasından kaynaklı”
Yenigün Mahallesi Muhtarı Bünyamin Çiftçi: Aslında Anadolu irfanının yaşandığı özel, güzel yerler var. Bağcılar da çok güzel insanlar var, çok güzel diyaloglar var. Gerçekten İstanbul da sayılı ilçelerden birisi olabilecekken geri bırakıldı. Bunun hem kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Yani özellikle Bağcılar’da hizmet edenlerin Bağcıları’n gelenekleriyle, tarihiyle geçmişiyle örtüşmediğini aslında Bağcılar da hizmet etmeyi düşünen, düşündüklerini söyleyen arkadaşlarım aslında Bağcılarlı olmamasından kaynaklı, gelenek ve göreneklerinden bihaber, popülist yaklaşımlarla, oy kaygısıyla Bağcılar’a hak ettiği değeri vermediğini düşünüyorum. Hizmet etmiş olabilirler güncel olarak tedbirlerde alınıyor olabilir. Ama İstanbul’da hak ettiği yerde değil. Bugün baktığımız zaman Türk sinemasında olsun, Türk medyasında olsun gazetecilerde olsun, sosyal medyada olsun Bağcılar, bir değişik bir dansla, değişik işte olaylarla hadiselerle anılmaya başlandı. Bunu eleştirmek bunun böyle olduğunu her yerde dile getirmek, çare değil. Bir örnek vermek gerekirse, bir postacı bazen evleri beşinci katına çıkmıyor ya da başka bir hizmet veren kurum. Âmâ bunu bir ata kentte, Yeşilköy’de İstanbul’un daha gelişmiş daha kültürlü, daha okumuş insanların olduğu yerlerde, bunu devlet görevleri yapamazlar. Yani orada insanlar tepki verir, hakkını ararlar. Ama burada ne yapanın yanına kar kaldığı bir ülkede yaşıyoruz. Maalesef hepimizin bunda vebali var diyebilirim. Daha güzel yerlerde olabilirdik maalesef olamadık. Vatandaşlarımızın, milletimizin özenli olarak seçtiği idarecilerle daha güzel yerlere gelebileceğine inanıyorum. Sinemada konu edilirken Bağcılar, sanki uyuşturucu yerişmiş gibi hırsızlığın çok olduğu, kavganın çok yaşandığı yerlermiş gibi gösteriliyor maalesef. Bundan ilçemizi kurtarmamız lazım, ilçemizi kurtaracak olanda Bağcılar’ın yerlileridir, Bağcılar’da emeği geçmiş insanlardır, Bağcılar’ın çilesini çekmiş medyacısıdır, Bağcıları’n stresini çekmiş siyatsetçisidir, Bağcılar’ın çocuklarıdır. Bu nesil hamdolsun yetişti inşallah bundan sonraki süreçlerde Bağcılar’da güzel hizmetler yapabilecek durumda kendilerini yetiştirdiler. İnşallah o günleri de görürüz ve Bağcılar hakkettiği değeri bulur.
Üç dönemdir Yenigün Mahallesinde muhtarlık yapıyorsunuz, bugüne kadar ne gibi çalışmalar yaptınız?
Muhtar Çiftçi: Mahallemiz Bağcılar’ın ortalama büyüklüğe sahip mahallesi, ortalama nüfusa sahip mahallesi, 25- 30 bin nüfusa hitap etmekteyiz. Bağcılar’ın, Bahçelievler ve Güngören’e yani Bakırköy tarafına yakın ve Güngören ve Bahçelievler’e sınır bir mahallesi. Bugüne kadar ben muhtar olduğumda mahallemizde gelir gelmez belediyemizle birlikte vatandaşlarımızın rahat nefes alabileceği çok büyük arsalar, park yapılabilecek yerler yoktu. Yürüyüş yolu yapılması için belediyemizden rica ettik onlar da öncülük yaptılar. Dönemin belediye başkanıyla istişareler sonucunda sağ olsunlar Yenigün Mahallesinde bir yürüyüş yoluna kavuştuk En azından insanlarımız orada alışverişini yaparak çocuklarıyla beraber rahat nefes alabilecek de bir ortam oluştu. Küçük bir camimiz vardı. Camimizin şadırvanı, kütüphanesi ve çay ocağı yoktu. Onların yapımına orada bir yerin istimlak edilerek yapımını sağladık. Aynı şekilde bir ASM açılmasına vesile olduk. O ASM, 10 senelik hizmetine devam ederken bu sene hastane diyebileceğimiz aile sağlığı merkezine kavuştu. Yenigün Mahallesi şuanda eski sağlık ocağımızın olduğu yerde görev yapan bilgi evinin binası yakın zamanda Bağcılar Belediyesi tarafında yıkılacak. Oraya gençlerimize, öğrencilerimize hitap edecek yeni bir kültür merkezi hazırlığı olacak. Aynı şekilde Hocabakkal durağında Gümüşhanevi Hazretlerinin adını taşıyan bir parkımız vardı. Park komple yenilendi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından. Orası da çok güzel bir tesis oldu.
Yenigün Mahallesi yüzde yüzü kilit taşı olman tek mahalle
Yenigün Mahallesi Muhtarı Bünyamin Çiftçi: Bir de ayrıyeten kablolarımız yer altına alınmamıştı. Bağcılar’da 22 Mahallenin birkaç mahallesinde elektrik kabloları yer altına alınmıştı. Bunlardan bir tanesi Yenigün Mahallesi kabloların hepsi yer altına alındı. 2019 senesinde fiber optik kabloları ilçemizde ilk olarak Yenigün mahallesinde yer altına alındı, 3 seneden fazla oluyor. Ve mahallemiz fiberle tanıştı. Buna paralel olarak mahallemizin aşağı yukarı yüzde doksanı Bağcılar Belediyesi tarafından kilit taşları yenilendi, onlara da teşekkür ediyorum. Kilit taşları tamamen yenilendi. Sadece üç tane sokağımız kaldı, onlar da kış mevsimine girdiğimiz için durdu. Tekrar 2023’ün baharında o üç sokakta tamamlanarak yüzde yüzü tamamlanmış, kilit taşı yapılmış birde tamamı kilit taşı olan Bağcılar’da tek mahalle Yenigün Mahallesidir. Üç sene içinde mahallenin yüzde doksanı tamamlanmıştır. Kalan üç sokakta mart, nisan aylarında da o sokaklarımızla beraber yüzde yüzü alt yapı ve üst yapı problemimiz bu noktada Yenigün Mahallesinde tamamdır. Bütün fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz.
“Yenigün Mahallesinde okul yok, okul yapılacak bir arsa yok”
Muhtar Çiftçi: Mahallemizde bir ilkokulumuz yok. Daha önceki mahallelere ayrılmadan önce yolumuzun karşısındaki arazide üç tane okul var, ilkokulumuz çift blok büyükçe bir ilkokulumuz, bir ortaokul ve bir lisemiz var. Tarihi bir lisedir. Bağcılar’ın ilk lisesidir. Bağcılar Lisesi şimdi Bağcılar Anadolu Lisesi adıyla hizmet veriyor. Bunu son 5 senesinde de Bağcılar Lisesinin yıkılması ve yeniden yapılması için uğraştım muhtar olarak ve orada kurduğumuz Bağcılar Lisesi Mezunları Derneği ile beraber girişlerimizde Bağcılar Lisesi binamızı yenilettik. Modern bir binaya kavuştular. Bağcılar Anadolu Lisesi olarak hizmete devam ediyor. Okullar caddenin karşısında kaldığı için mahallemizde bir okul yok. Yenigün Mahallemizde mahalle olduktan sonra bir okul yok. Dolayısıyla okul yapılacak bir arsa yok. Kentsel dönüşüm bunun için şart diyoruz. Çünkü sosyal etkinlik alanı yok. Okullar yapılması için kentsel dönüşüm şart dolayısıyla öncelik verilmesi için TOKİ olsun KİPTAŞ yani yerinde dönüşümle bu sorun çözülmez. Kesinlikle mahalleye kentsel dönüşüm girmesi lazım. Ama KİPTAŞ ama TOKİ olur bir şekilde yetkililerin bu işe el atması lazım. Okulu olmayan belki de İstanbul’da tek mahalleyiz. Dolayısıyla bunun çözümü için de aynı zamanda binalarımız birbirlerine çok yakın olduğu için artık insanların nefes alabileceği sosyal alanlar yok, bunun içinde kentsel dönüşüm şart, onu da bekliyoruz. Sizin vasıtanızla da bunu kamuoyuna duyurmak istiyoruz Bağcılar Yenigün Mahallesine öncelik verilmesi gerekiyor.
“Bir hastane büyüklüğünde Aile Sağlığı Merkezi yapıldı”
Yenigün Mahallesinde eksik gördüğünüz neler var?
Yenigün Mahallesi Muhtarı Bünyamin Çiftçi: Okulumuz eksik, sağlık ocağımız yenilendi. Gerçekten modern bir sağlık ocağına kavuştuk. Şuanda en az on hekim görev yapabileceği farklı birimlerin de hizmet verebileceği sağlık ocağına kavuştuk. Genel adıyla Aile Sağlığı Merkezi bir hastane büyüklüğünde diyebileceğimiz bir yer oldu. Tabi Bağcılar Belediyesinin bazı yerlerde açtığı havuzlar var. Mesela bir arsamız olmuş olsa Bağcılar Belediyesine havuz rica edebiliriz, onu da yaptırabiliriz ama şuanda öyle bir tesis olmadığı için yani boş arazi olmadığı için bunları talep edemiyoruz, maalesef dolayısıyla eksiklerimiz okuldu bunun içinde kentsel dönüşüm şart.
“yetkiler muhtarlara geri verilmiş olsa muhtarlar yerinde tespit eder”
Muhtarların sorunları nelerdir?
Muhtarların genel olarak muhtarlık yeniden yapılanması, yeniden yapılandırılması, tanımlanması gerekiyor. Muhtarlıkta adres kaydı yapılmamakta, son 15 senedir nüfus müdürlükleri yapıyor. Kayıtları ama nüfus müdürlüklerinin yaptığı kayıtlarda yaşandığı gibi bazı evlerde bir sürü yabancı adresli bir sürü insan çıkabiliyor. Yerinde tespit etmeleri zor oluyor. Bunun takip edilmesi sıkıntı dolayısıyla bu yetkiler muhtarlara geri verilmiş olsa muhtarlar yerinde tespit eder, nerede oturduğunu en iyi mahalle muhtarı bilir. Mahallemizde bir yabancı sorunu var. Bunun ve Türkiye’nin genel sorunu olduğu için artık bir devlet politikasıyla yabancılarında Türkiye’de İstanbul’da özellikle Bağcılar’da çok sayıda aslında şuanda mesela gelişlerin kayıt yapmaları durdurulmuş ama kaçak gelişler var. Onların önüne nasıl geçilecek? Bunlar tartışılmalı, bu sorunun kesin ve net olarak çözülmesi gerekiyor. Misafirlikleri belli bir yere kadar diye düşünüyorum. Bundan sonra bir yasayla biz şimdi Suriyelileri yabancıları ya da Afganları burada çalışan Özbekleri bireysel olarak hedef almamız söz konusu olamaz. Mağduriyet, bombalanmışlar gelmişler bireysel olarak bir Suriyeliyi yabancıyı hedef almamız söz konusu değil. Bu işi çözecek olan siyasilerimizdir. Dolayısıyla bir an çözülmesi lazım ki kiralar normale dönsün, hala iş yerlerinde kalan yabancılar var. Bunların kökten çözülmesi için sesimizi çıkartmamız lazım vatandaşların temsilcisi olarak daha rahat, ferah bir yaşama kavuşmamız için yabancı meselesinin çözülmesi lazım.
“Bağcılar’da engelliler adına çok güzel hizmetler yapan ancak Bağcılar’a hizmet eden engelli muhtarını görmeyen yetkililere de teessüflerimi bildiriyorum”
Siz engelli bir mahalle muhtarınız, 3 Aralık Engelliler Günü için görüşlerinizi alabilir miyiz?
Muhtar Çiftçi: Evet, engelli bir mahalle muhtarıyım doğru. Özellikle bizim engelleri aştığımıza inanan mahalle sakinlerine, beni üç dönemdir baş tacı yapan, kendilerine mülkü amir seçen Yenigün Mahallesi sakinlerine minnettarım. Çünkü beni hiç böyle görmediler müteşekkirim, öncelikle onlara teşekkür ediyorum. Bana oy veren, beni destekleyen ve yanımda olan komşularıma. Bir de Bağcılar’da engelliler adına çok güzel hizmetler yapan ancak Bağcılar’a hizmet eden engelli muhtarını görmeyen yetkililere de teessüflerimi bildiriyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde bütün engelli dostlarımızı engelsiz bir hayat devam etmeleri için daha iyi şartlarda yaşayabilmek için mücadele edilmesini arzu ediyorum. Bunların daha güzel topluma kazandırılmış fertler olarak hayatlarına devam etmesini diliyorum.
Yenigün Mahallesinde ekmek, gıda, sebze, meyve, et, temizlik malzemesi, öğrencilere kırtasiye yardımı, kıyafet, tıraş gibi ihtiyaç sahiplerine yardım ediliyor.
Sosyal Hizmet anlamında yardımsever bir insan, bir muhtar olarak biliniyorsunuz. Bu konuda ki çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?
Yenigün Mahallesi Muhtarı Bünyamin Çiftçi: Öncelikle çok şanslı bir mahalleyiz bunu belirtmek istiyorum. Dostlarımızla, komşularımızla eş güdüm içerisinde inanılmaz işler yapıyoruz. Yola çıkarken bu kadar teveccüh edileceğini çok düşünmemiştim işin aslı ama sağ olsunlar arkadaşlarımız, dostlarımız, komşularımız, mahalle sakinlerimiz, Yenigünlüler sadece Yenigün değil tabi Bağcılarlı iş adamları da var işin içinde özellikle pandemi sürecinde inanılmaz destek verdiler. Biz her sene sadece Ramazan ayında değil yılın her gününde vatandaşlarımıza imece usulüyle yardım ediyoruz. Özellikle ülkenin ekonomik şartlarında bir nebze katkı sağlayabilir miyiz, belki bir dua alabilir miyiz, bir garibin duası almak amacıyla çıktığımız yol da, özellikle her ay düzenli elli ile yüz arası aileye mutlaka gıda desteği ulaştırıyoruz. Yani bu bizim birinci amacımız, bazı yardımsever dostlarımızın desteğiyle yapıyoruz, onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Onun dışında mutlaka beş ile on arası ihtiyaç sahibi ailelere adak kurbanı eti ile birinci halkamıza mutlaka o adak etlerini ulaştırıyoruz. Gerek büyükbaş gerek küçükbaş olsun. Bunun dışında devamlı dağıttığımız üzerinde beş ekmek, yalnız yaşayanlar için iki ekmek, bölgemizde bulunan Halk ekmek noktalarımızla anlaşma sonucu belirli bir oranda kart veriyoruz. Yardımsever dostlarımızda halk ekmeğe gidiyor kaç ekmek yardım etmek istiyorsa biz bunu not alıyoruz ve gerekli, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz ve akıcı bir yardım oluyor. Bunun dışında öğrencilerin bir haftalık tatil döneminde bir kardeşimizin desteğiyle tam 210 çocuğumuzun kız ve erkek öğrencilerin saçlarını tıraş ettirdik. Hem esnafımıza, hem vatandaşımıza destek olmuş olduk. Ona çok ilgi oldu, bazı yardım taleplerini beklemeye aldık, onlara on beş tatilde bu fırsatı sunacağız. On beş tatilde ve Ramazan ayı arifesinde sayıyı beş yüze çıkararak tekrar öğrencilerimizin, çocuklarımızın saç kesimini yaptıracağız, gerekli sözleri aldık. İnşallah bin çocuğumuzun daha saçını kestireceğiz bu da kendiliğinden oluşan bir hadise oldu. Yüz elli civarında öğrencimizin okul forması, çanta okul çevresinde ki mağazalarımızla anlaşarak bunun karşılanmasını sağladık bunu geçen sene de yaptık daha önce ki sene de yaptık. 3-4 senedir bu tarz etkinliklerimizde artarak devam ediyor. Bunun dışında aşure ayı geldi üç bin kişilik bir aşure dağıttık. Burada dualarla mahalle sakinlerimizle buluştuk Ehl-i Beyt’i andık dolayısıyla cami hocalarımız geldi, sağ olsunlar dua ettiler burada dualarla beraber şeyi de yerine getirmiş olduk.
“Bugüne kadar yüzlerce tekerlekli sandalye ve akülü sandalye ulaştırdık vatandaşlarımıza”
Muhtar Çiftçi: Onun dışında mesela vatandaşlarımız eski eşyalar hakkında bizi arıyor. Biz eşyaya ihtiyaç sahibi olanları sosyal medyamızdan duyuruyoruz, onları buluşturuyoruz. Sadece eski eşyayla alakalı değil mesela inanılmaz bir mavi kapak toplama merkezi oldu burası, nereden baksanız bir iki ayda bir mutlaka bir ya da iki tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibine kavuşturmuş oluyoruz. Bugüne kadar yüzlerce tekerlekli sandalye ve akülü sandalye ulaştırdık vatandaşlarımıza. Hatta yurtdışından bir gönüldaşımızda bize beş,altı yıl önce bir tır dolusu tekerlekli sandalye ve akülü araba ve medikal ihtiyaç malzemesi göndermişti. Hasta, yaşlılar ve engelliler için bunları da zevkle dağıttık. Oradan beri bir gelenek oldu mavi kapakla da ciddi bir konuyu çözmüş oluyoruz.
Yenigün Mahallesi Muhtarı Bünyamin Çiftçi: Onun dışında büyüklere hasta bezi, yeni doğan bebeklere çocuk bezi desteğinde bulunuyoruz. Yine geçenler de bir arkadaşımız birkaç kere sebze ulaştırdı bize, sebzeleri dağıttık. Önceden tavuk dağıtıyorduk, onun yanında yumurta dağıtıyorduk. Bu fiyatların yükselmesiyle beraber şimdi tavuk aldığımız fiyata artık yumurtayı da alamıyoruz dolasıyla yumurtayla, tavukla ilgili bu sene bir başlangıcımız olmadı ama geçen sene on binlerce yumurta, binlerce tavuk dağıttık. Burada Allah nasip ederse yine niyetimizde var ama halka büyüdüğü için bazen altından kalkamayacak rakamlara ulaşabiliyoruz. Dolayısıyla sebzeyle başladık, limonla başladık ekmekle devam ediyoruz. İnşallah ilk fırsatta yine yüz ailemize bir öğün, iki öğün katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bir tavuğun yanına 5 tane limon onun yanına bir tane yağ veya margarin onun yanına birkaç tane makarna koyarak pakette bir ya da iki öğün dokunmaya çalışıyoruz. En az yüz ailemize yani yaptığımız zaman en az yüz ailelik bir rezerv yapıyoruz. Dolayısıyla geçen sene bunu çok ciddi oranda yapmıştık ama bu sene fiyatların katlanmasıyla beraber bir de ihtiyaç sahiplerinin çoğalmasıyla beraber gündelik olarak yapamaz duruma geldik ama inşallah Allah nasip ederse böyle bir hedefimiz de var. Bir de onun dışında vatandaşlarımızla mesela fitre, zekat konusunda desteklerimizde devam ediyor. Biz onları burada buluşturuyoruz, burada yardımcı olmak isteyen ailelerimizle, ihtiyaç sahibi ailelerimizi burada bir köprü kuruyoruz dolayısıyla onlar kendi elleriyle ihtiyaç sahiplerine yapmak istedikleri yardımları yapıyorlar. Ciddi bir deterjan desteği verdik. Özellikle son iki yıldır binlerce ailemizin özellikle pandeminin çıkması sebebiyle dezenfektan, şampuan, çamaşır deterjanı, el ve yüzey temizleyici yardımımız oldu. Pandemi sürecinde bir aşevimiz vardı. Aşevinde ciddi şekilde hizmetler verdik. Aşevini tekrar faaliyete geçirmek için bir faaliyetimiz olacak Allah izin verirse ama onun biraz prosedürleri var. Onları yerine getirmek gerekiyor. Dolayısıyla yine niyetimizde var, bir hazırlık içerisindeyiz. Belki Ramazana yetiştirebiliriz. Tam bilemiyorum ama Allah nasip ederse böyle bir niyetimiz var, her şey niyetle başlıyor çünkü dolayısıyla hizmetlerimiz bu şekilde devam edecek, büyüyerek devam ediyor tabii hayırsever dostlarımıza da yanımızda oldukları için, bize güvendikleri için minnettarım, müteşekkirim, çok teşekkür ediyorum sizlerin aracılığıyla.
“Güneşli Haber Gazetesine teşekkür ederim”
Son olarak neler söylemek istersiniz?
Muhtar Çiftçi: Güneşli Haber Gazetesi, Bağcılar’ın en istikrarlı yayın organı, hem internet sitesinde olsun, hem sosyal medya da hem de gazete olarak Bağcılar’ın ciddi bir boşluğunu dolduruyor. İlkeli yayıncılık ve istikrarlı yayıncılıkla kendinden her zaman söz ettiriyor. Bize de bu konularda ciddi destek veriyor. Teşekkür ediyorum bize de yer verdiği için başarıların devamını diliyorum. Bizde her zaman Güneşli Haber Gazetesini, sayın Mithat Sayar’ın her zaman yanındayız, destekçisiyiz.
GÜNDEM
06 Temmuz 2025GÜNDEM
06 Temmuz 2025GÜNDEM
06 Temmuz 2025GÜNDEM
06 Temmuz 2025GÜNDEM
06 Temmuz 2025GÜNDEM
06 Temmuz 2025GÜNDEM
06 Temmuz 2025